Пам’ять загиблих захисників України вшанували у Києві (ФОТО)

В мерії назвали кількість загиблих на фронті мешканців столиці

Пам’ять загиблих захисників України вшанували сьогодні, 29 серпня, у Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Із нагоди Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України, поклали квіти до Меморіалу пам’яті загиблим киянам-учасникам АТО/ООС. Участь у заході взяли ветерани бойових дій на Донбасі, члени родин загиблих учасників антитерористичної операції та представники столичної влади.

Меморіал пам’яті загиблим киянам-учасникам бойових дій на Донбасі відкрили у Києві торік. Зараз це місце пам’яті усіх загиблих, що боронили українську землю від російської агресії, зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

"За нашими підрахунками, зараз близько 600 киян загинули у війні з Росією з 2014 року. На жаль, понад 200 — це з 24 лютого 2022 року. Це ті дані, які ми маємо, які підтверджені. Ми розуміємо, що таких людей набагато більше", — повідомила Хонда.

Українці повинні зберегти пам’ять про загиблих героїв для наступних поколінь та робити усе можливе, щоб пришвидшити перемогу, наголосила заступниця мера Києва.

"На сьогодні десь 100 тисяч киян боронять нашу державу. Це велика кількість людей, це велика кількість родин, які так чи інакше пов’язані з війною. Коли ми переможем, ми маємо допомогти і нашим військовим, і їхнім родинам адаптуватися до нормального життя", — заявила посадовиця.

Як виявилося, багато киян не знають про День пам’яті загиблих захисників України. Про це журналістам телеканалу "Київ" розповіли родичі загиблих захисників. Люди обурені, що війна, що торкнулася усієї країни, деяких не цікавить взагалі.

"Я мама загиблого бійця-розвідника Євгена Харченка, батальйон "Донбас". Сьогодні 29 серпня, восьма річниця загибелі мого сина. Сьогодні наша матуся їхала в метро з квітами на вшанування цього дня. Вона в метро запитала: "Який сьогодні день?" Ніхто не відповів! Ніхто не відповів, бо ніхто не знає, нікого це не стосується. Війна триває в наших домівках з 2014 року. Чому 29-те? Тому що це найбільші втрати були", — прокоментувала киянка Наталія Харченко.

Нагадаємо, День пам’яті захисників України заснував у 2019 році президент України Володимир Зеленський. Цього дня вшановують пам'ять українців, що полягли в боротьбі за незалежність. Пам'ятну дату обрали 29 серпня через події в Іловайську. На Донбасі у 2014 році сталась найбільша трагедія до початку повномасштабного вторгнення російських військ. Під час виходу з оточення ворога "зеленим коридором" росіяни підступно розстріляли українських військових. В Іловайській трагедії загинуло 366 українців. 

Читайте также