Бойові дії активізувалися не лише на Херсонщині, але й у напрямку Енергодару

Російські окупанти відступають до ЗАЕС

Інтенсивність бойових дій посилилася не лише на Херсонщині, а й у напрямку Енергодару. Про це повідомив політолог і військовий Кирило Сазонов на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора було завдано масованих ударів по Василівці, важливій транспортній артерії на шляху до Енергодару, за населений пункт тривають бої. Населені пункти Щербаки та Нестерянка — взяті під контроль ЗСУ. В самому Енергодарі ведуть бої передові розвідгрупи ЗСУ. На вулицях, в тому числі в центрі міста, чути стрілянину і вибухи", — повідомив Сазонов.

За його словами, російські окупанти відступають та зосереджуються на території Запорізької атомної електростанції.

"Російські військові, в першу чергу "Вагнерівці", починають відступ на облаштовані позиції на ЗАЕС, розуміючи, що ЗСУ не будуть завдавати ударів по ядерному об'єкту та штурмувати ЗАЕС. Цивільним персоналом прикриваються як живим щитом", — наголосив військовий.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки Білорусь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися