У Києві посилили заходи безпеки під час комендантської години

Подробиці розповіли у військовій адміністрації

У Києві посилили заходи безпеки під час комендантської години через порушення запроваджених обмежень та підробку спеціальних перепусток. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Нові спецперепустки у Києві набули чинності з 1 вересня. Новий формат цих документів має складнішу систему захисту від підробок. У військовій адміністрації Києва наголосили, що цивільні особи, громадські організації, благодійні фонди, спілки, об’єднання та групи спеціальними перепустками забезпечувати не будуть.

Керівник Комендатури Києва Віктор Плахтій поінформував, що системою спеціальних перепусток користуватимуться лише особи, які відносяться до підрозділів сектору безпеки та оборони України, критичної інфраструктури столиці та органів державної влади.

Киян та гостей столиці закликали дотримуватися правил комендантської години та режиму світломаскування. У Київській міській військовій адміністрації нагадали, що комендантська година в столиці триває із 23:00 до 05:00. Столичним кафе та ресторанам дозволено працювати до 22:00.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, кілька маршрутів швидкісних поїздів Інтерсіті+ з Києва та до столиці курсуватимуть за оновленим розкладом та маршрутними сітками. Такі зміни ввели, щоб полегшити трансфер з залізничного вокзалу громадським транспортом до початку комендантської години.

Читайте также