Гучні вибухи під Борисполем: названа офіційна причина

Чи варто хвилюватися мешканцям

У Бориспільському районі Київської області під час повітряної тривоги пролунали вибухи, що змусило хвилюватися місцевих мешканців. Як передають "Коментарі", в мерії Борисполя назвали причину та заспокоїли людей.

Про вибухи під Борисполем люди одразу написали в Telegram -каналах. Пабліки рясніють тривожними повідомленнями. Однак в офіційному Telegram-каналі Бориспільської міської ради заспокоїли людей. Вибухи, які чують мешканці, пов’язані з військовими навчаннями Збройних сил України. Навчання триватимуть кілька днів.

"Увага! Протягом трьох діб може бути чутно як тренуються наші захисники. Зберігайте спокій. Але не ігноруйте повітряні тривоги! Відповідально ставмося", — закликали у Бориспільській міській раді.

Згодом й у місцевих пабліках з’явилася інформація про тренування українських військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, кілька маршрутів швидкісних поїздів Інтерсіті+ з Києва та до столиці курсуватимуть за оновленим розкладом та маршрутними сітками. Такі зміни ввели, щоб полегшити трансфер з залізничного вокзалу громадським транспортом до початку комендантської години.

Читайте також, що у Києві на зупинках громадського транспорту пропонують облаштувати укриття на час повітряної тривоги.


Читайте также