Кличко розповів про роботу комунальників Києва під час війни (ВІДЕО)

Мер столиці оприлюднив чергову історію в рамках проекту "Люди твого Києва"

Київський міській голова Віталій Кличко оприлюднив відео історії одного з працівників комунального підприємства "Київкомунсервіс" в рамках проекту "Люди твого Києва". На його прикладі мер столиці розповів про роботу комунальників під час війни, передають "Коментарі".

Герой відеосюжету проекту "Люди твого Києва" — Сергій Вегнер, батько двох дітей, киянин, працівник комунального підприємства "Київкомунсервіс". Чоловіку 32 роки, з них п’ять років він працює у столиці водієм сміттєвозу.

"Від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів в Україну Сергій залишився в Києві та продовжував працювати. Адже людей на підприємстві не вистачало. У перші місяці з десяти водіїв у його автопарку залишилися тільки троє-четверо. Інші пішли до лав ЗСУ та тероборони", — зазначив Кличко.

За словами мера столиці, Сергій дуже переймається тим, аби кияни впроваджували культуру сортування сміття та не паркували автівки близько до смітників, щоб комунальна техніка могла безперешкодно під’їхати та забрати побутові відходи.

"Щодня "Київкомунсервіс" забезпечує вивезення понад семи тисяч кубометрів або близько 1200-1300 тон побутових відходів у Києві. Це – аналогічно 45 вантажним залізничним вагонам щодня. На зміні в комунальному підприємстві щоденно задіяні майже 850 працівників і курсують близько 150 сміттєвозів", – повідомив Кличко.

Мер столиці нагадав, що КП "Київкомунсервіс" є основним підприємством, яке забезпечує вивезення твердих побутових відходів у столиці. З початку повномасштабної війни в Україні столичні комунальники, та попри нестачу персоналу, не допустили жодних збоїв у вивезенні сміття у Києві, наголосив Кличко. 

Читайте также