Глава військової адміністрації Києва пояснив, чому ППО не може збити всі ракети

Голова Київської міської військової адміністрації генерал Микола Жирнов пояснив, чому протиповітряна оборона української столиці не може збивати 100% ракет російських окупантів

Голова Київської міської військової адміністрації генерал Микола Жирнов пояснив, чому протиповітряна оборона української столиці не може збивати 100% ракет російських окупантів. Про це стало відомо із його інтерв'ю, яке він дав журналістам Armiя Inform.

За його словами, від 50 до 70 відсотків російських ракет збивають сили ППО, проте забезпечити 100-відсоткову ефективність не можна. Це з недостатньою кількістю засобів розвідки, авіаційних і ракетних комплексів. Здебільшого Україна озброєна радянськими ракетними системами.

Нагадаємо, що Україна потребує більшої кількості систем протиповітряної оборони Iris-T. Раніше Німеччина наголосила, що готова їх постачати. Ці системи необхідні, щоб захистити великі українські міста, зокрема Київ, Дніпро та Харків. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю газеті Tagesspiegel.

За словами Подоляка, Україна сподівається, що у вирішенні цього питання активно візьме участь федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

“Німеччина тепер має піти іншим шляхом, зрозуміти, яка насправді Росія. Це факт, що нам потрібно більше зброї“, – наголосив Подоляк.

Радник голови ВП також заявив, що Україні потрібно більше далекобійної артилерії та реактивних систем залпового вогню, щоб "ефективно ліквідувати логістичні та матеріально-технічні склади РФ".

Подоляк додав, що для України важливим є також збільшення кількості бронетехніки та безпілотників, щоб просуватися вглиб територій, які контролювала росія.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися