У Києві порушникам комендантської години вручили повістки до військкоматів (ВІДЕО)

Подробиці рейду правоохоронців у столиці

У Києві під час перевірок дотримання правил комендантської години виявили понад сотні порушників. Про це розповів керівник столичної поліції Іван Вигівський, передають "Коментарі".

У столиці три дні перевіряли заклади відпочинку на предмет дотримання обмежень в роботі, що набули чинності з 1 вересня. З початку цього місяця у Києві посили контроль за дотриманням комендантської години та діяльністю кафе, ресторанів, нічних клубів та інших закладів відпочинку, яким дозволено працювати до 22:00.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Києві Івана Вигівського, протягом поліцейські та представники військових комісаріатів перевірили 427 закладів у столиці. Раніше більшість таких установ нехтували безпекою та працювали, незважаючи на обмеження. "З метою попередження роботи закладів громадського харчування, клубів, дискотек та місць масового відпочинку громадян у комендантську годину, такі заходи триватимуть й надалі", — зазначив Вигівський.

Під час перевірки розважальних закладів у Києві порушень не зафіксували. Однак правоохоронці виявили багато порушників комендантської години у столиці серед громадян. На усіх склали адміністративні протоколи, а ще 119 чоловіків отримали повістки до військкоматів для перевірки їхнього перебування на військовому обліку.

про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тим часом на сайті мерії зареєстрували нову петицію — від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.

Читайте также