У Києві порушникам комендантської години вручили повістки до військкоматів (ВІДЕО)

Подробиці рейду правоохоронців у столиці

У Києві під час перевірок дотримання правил комендантської години виявили понад сотні порушників. Про це розповів керівник столичної поліції Іван Вигівський, передають "Коментарі".

У столиці три дні перевіряли заклади відпочинку на предмет дотримання обмежень в роботі, що набули чинності з 1 вересня. З початку цього місяця у Києві посили контроль за дотриманням комендантської години та діяльністю кафе, ресторанів, нічних клубів та інших закладів відпочинку, яким дозволено працювати до 22:00.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Києві Івана Вигівського, протягом поліцейські та представники військових комісаріатів перевірили 427 закладів у столиці. Раніше більшість таких установ нехтували безпекою та працювали, незважаючи на обмеження. "З метою попередження роботи закладів громадського харчування, клубів, дискотек та місць масового відпочинку громадян у комендантську годину, такі заходи триватимуть й надалі", — зазначив Вигівський.

Під час перевірки розважальних закладів у Києві порушень не зафіксували. Однак правоохоронці виявили багато порушників комендантської години у столиці серед громадян. На усіх склали адміністративні протоколи, а ще 119 чоловіків отримали повістки до військкоматів для перевірки їхнього перебування на військовому обліку.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський міський голова Віталій Кличко відповів на петицію щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Мер столиці наголосив, що це рішення ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Тим часом на сайті мерії зареєстрували нову петицію — від влади столиці вимагають заборонити прокат самокатів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися