Київ накрив циклон Пеггі: очікуються сильні дощі та грози

Українську столицю та інші регіони України накрив циклон Пеггі, очікуються сильні дощі з грозами – синоптики дали прогноз погоди

Українську столицю та інші регіони України накрив циклон Пеггі, очікуються сильні дощі із грозами — синоптики дали прогноз погоди. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікували на сайті Українського гідрометцентру.

Відомо, що у понеділок у Києві буде похмура погода з періодичними опадами у вигляді дощу, температура повітря коливатиметься від 10 до 14 градусів вище за нуль. Очікуються пориви вітру зі швидкістю 7-12 метрів за секунду та вологість 88%. Вже 12 вересня у місті очікуються сильні зливи.

Нагадаємо, що лікарка Людмила Смоліна дала поради мешканцям міста, як уберегти себе при задимленні. За її словами, необхідно обмежити перебування на вулиці, захистити дихальні шляхи маскою, надіти окуляри, пити багато води, уникати фізичної активності, вживати трав'яний чай.

Також не варто відкривати вікна в будинках, проводити вологе прибирання та уникати тривалого перебування на вулиці. У мерії Києва заявляли, що   у столиці через торф'яні пожежі кілька днів протримається сильне задимлення повітря. Киянам радять тримати вікна зачиненими та відмовитися від тривалих прогулянок.

Рятувальники кілька днів гасять торф'яні пожежі на Київщині. Наразі триває ліквідація займання торфу у Вишгородському та Броварському районах.

Через пожежі торф'яного настилу задимленість повітря спостерігається не лише у Києві, а й в інших громадах навколо столиці поблизу вогнищ пожеж.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися