Ціни на житло у Київській області значно зросли: подробиці

На території Вишгородського району Київської області значно зросла вартість житла у котеджних містечках

На території Вишгородського району Київської області значно зросла вартість житла у котеджних містечках. Про це стало відомо з аналізу, опублікованого на порталі Zagorodna.

Середня вартість 1 кв.м у котеджних містечках Вишгородського району станом на 01 вересня 2022 р., за даними консалтингової компанії "РеалЕкспо", склала 54 356 грн., що на 18 708 грн. більше, ніж у січні. Зростання ціни в гривнях з початку року склало 52,48%.

Таке зростання пов'язане із зростанням курсу долара з початку року на 51%, підвищенням вартості будівельних матеріалів на 50%. Реальна вартість квадрата за мінусом долара, що виріс, у гривнях протягом 7 місяців зросла на 1,5%.

Нагадаємо, що в українській столиці останнім часом значно зросли ціни на оренду квартир - також знизилася кількість пропозицій. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували аналітики OLX нерухомість.

Відомо, що у Києві знизилася пропозиція — за перший тиждень вересня падіння у столиці становило 23%. Упродовж тижня оренда однокімнатної квартири подорожчала на 1000 гривень порівняно з першим тижнем серпня.

За прогнозами, восени очікується стрибок цін на оренду квартир через переїзди людей у великі міста та повернення переселенців.

Середня ціна однокімнатної квартири становитиме 9400 гривень, двокімнатна – 13150, а трикімнатна – 19530.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися