Чекає величезна робота з розслідування злочинів армії РФ в Ізюмі, - радник міністра оборони

"Ізюм - це декілька Буч і Бородянок," - Олексій Копитько

В Ізюмі потрібна величезна робота з фіксації та розслідування злочинів РФ для наступного трибуналу над російськими військовими злочинцями. Про це написав радник міністра оборони Олексій Копитько у себе на сторінці у Facebook.

"Ізюм – це кілька "бородянок" з погляду руйнувань і кілька (мінімум 2) "буч" з т.з. кількості жертв цивільного населення. На Ізюм російські окупанти обрушили більше ракет, ніж Маріуполь. Хоча населення в Ізюмі було приблизно у 10 разів менше", - пише Копитько.

За словами радника міністра оборони, є житлові багатоповерхові будинки, на які свідомо скинули авіабомби.

"Щойно наші воїни відсунуть фронт трохи далі на схід, чекає величезна робота з фіксації та розслідування цих злочинів. Візит Президента України до Ізюму – це дуже сильний жест, який дозволить зафіксувати увагу на цьому місті, у т.ч. - в контексті майбутнього трибуналу над російськими військовими злочинцями", - зазначає Олексій Копитько.

Інформація радника міністра оборони підтверджується і волонтерами ініціативи Nurnberg-2022. Вони фіксують та передають до правоохоронних органів інформацію про скоєні РФ на території Харківської області численні злочини: тортури, вбивства та депортації місцевих жителів, ракетні обстріли та гуманітарні катастрофи в окупованих містах та селах.

Як повідомлялося раніше, Ізюм було звільнено українськими військами 11 вересня.

Читайте также