Синоптики попередили про різку зміну погоди у Києві

Про що варто знати

У Києві в неділю, 18 вересня, різко погіршиться погода. Про це попередили в Українському гідрометцентрці та в мерії столиці, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, в неділю вдень очікуються грозові дощі та штормовий вітер зі швидкістю 15-20 метрів на секунду. Через таку погоду по Києву оголосили перший рівень небезпечності — "жовтий". Цієї ночі у столиці температура повітря знизиться до 9-11 градусів тепла, вдень — 15-17 градусів з позначкою плюс.

У Київській міській державній адміністрації закликали під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, а під час сильного вітру – триматися подалі від дерев, ліній електропередачі та рекламних щитів, а також не паркувати поруч із ними автомобілі. В мерії додали, що під час грози у Києві на місцях можливих підтоплень доріг чергуватиме спецтехніка, а напередодні зливи в усіх районах столиці гідрослужби посилили роботу з очищення колекторів та зливостоків. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко розглянув петицію щодо покращення зливних систем та створення нових зливостоків у столиці. Кияни скаржились на складнощі для пересування столицею через підтоплення під час сильних дощів. Київський міський голова Віталій Кличко надав офіційну відповідь на петицію щодо зливостоків у столиці

Нагадаємо, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте також, що розповіли про примхи літньої погоди у столиці метеорологи.

Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися