У Києві кардинально змінили правила відвідування дитячих садків - КМДА

В українській столиці кардинально змінили правила відвідування дитячих садків — йдеться про відміну норми про те, що дитина може відвідувати заклад лише з наявністю довідки з місця роботи в обох батьків

В українській столиці кардинально змінили правила відвідування дитячих садків — йдеться про відміну норми про те, що дитина може відвідувати заклад лише з наявністю довідки з місця роботи в обох батьків. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський в ефірі каналу "Ісландія".

За його словами, рішення про довідки ухвалювали тоді, коли в столиці було мало людей — зараз повернулася велика кількість киян, а також прибули переселенці з інших регіонів.

Чиновник зазначив, що всі директори дитячих садків поінформовані про відміну норми, а тому вони не повинні вимагати у батьків довідки з місця роботи. Мондрієвський заявив, що рішення зроблено на користь людей, багато з яких втратили роботи через повномасштабну війну Росії проти України.

Нагадаємо, що у Києві вперше розпочнеться навчальний рік в умовах військового стану і батькам слід підготувати дитину, як діяти у разі загроз, зібрати для школяра речі, які можуть стати в нагоді у разі небезпеки. Про це розповіла директор Департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян.

За словами чиновниці, столична влада рекомендує школам не проводити святкові лінійки першого вересня. У Києві ще тривають ремонтні роботи в укриттях, а батькам рекомендують підготувати дитину, яка навчатиметься очно до можливих надзвичайних ситуацій.

Для цього радять зібрати "безпечну сумку" або "рюкзак безпеки", щоб дитина йшла до школи і поверталася додому саме з нею, а не зі звичайним портфелем.

Читайте также