В Україну приїде мобільний медцентр для переселенок, куплений на гроші від продажу картин глави БФ "Квітна"

Голова Благодійного Фонду «Квітна» Уріель Штерн продає свої картини, щоб придбати мобільний «медичний центр» для жінок

Голова Благодійного Фонду "Квітна" Уріель Штерн продає свої картини, виконані з бурштину та венеціанського скла, щоб придбати мобільний "медичний центр" для жінок, який курсуватиме Україною. Про це повідомляє Lenta.ua.

"Засновник БФ "Квітна" виготовив серію картин із венеціанського скла та українського бурштину. Картини виконані в техніці мозаїки, ручної роботи, деякі інкрустовані золотом та смальтою. З початком повномасштабної війни в Україні Уріель Штерн привіз картини до США, де їх помітили шанувальники мистецтва. Один із покупців вирішив залучити інших меценатів, щоб допомогти у придбанні мобільного госпіталю для жінок України та надати безкоштовну медичну допомогу жінкам, які змушені залишити свої будинки через війну. Медцентр обстежуватиме жінок та дівчат у місцях евакуації та вимушеного переселення, а також жінок, які служать у ЗСУ", - повідомляє видання.

Мобільний медичний центр, який придбають за кошти від продажу картин Штерна, - це трейлер на три кабінети. У цьому центрі працюватимуть УЗД-фахівець, гінеколог та психотерапевт. Жінки зможуть зробити тут усі види УЗД, пройти гінекологічне та мамологічне обстеження, а також отримати психологічну підтримку.

"Медцентр на колесах" буде оснащений новітнім обладнанням - апаратом УЗД (GE Venue GO) і платформами цифрового моніторингу вагітності. Пізніше передбачається обладнати його цифровою системою обстеження шийки матки (гіноскопом Illumigyn). Консультації проводитиме лікар із всесвітньо відомої ізраїльської клініки "Sheba".

Благодійний фонд "Квітна" Уріеля Штерна багато років займається інформаційно-просвітницькою роботою з профілактики та своєчасної діагностики раку молочної залози, допомагає у збиранні коштів на лікування людям із діагнозом рак молочної залози, а також збирає кошти на придбання необхідного обладнання для обстеження жінок.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися