Корупція в столичному університеті: помічник ректора отримує премію в 1000%

Новий корупційний скандал в авіаційному: помічник ректора продає ВУЗу курси і отримує 1000% надбавку до з / п

Один з помічників ректора Національного авіаційного університету щомісяця отримує премію в більш, ніж 1000% до свого 0,5 основного окладу, який в 2019 році становив трохи більше 2000 грн, а в 2020 році - близько 3000 грн. Про це стало відомо з зарплатних відомостей Гашко Андрія Олександровича, які є в розпорядженні редакції.

picture

picture

З урахуванням надбавок, помічник ректора НАУ Володимира Ісаєнко, Андрій Гашко щомісяця отримує до 25 тис. грн. заробітної плати з бюджету університету. На офіційному сайті ВНЗ про такий помічника, як Гашко - немає жодної згадки. Хто він і чим займається за фактом - в ректораті НАУ пояснити не змогли.

picture

При цьому, Гашко є бенефіціаром приватної компанії "Укр-Он", що складається в договірних та комерційних відносинах з самим університетом. Таким чином, крім офіційної зарплати ВНЗ, Гашко заробляє ще й на наданні НАУ освітньої послуги.

Згідно з угодою, також є в розпорядженні редакції, "Укр-Он" нібито надає авіаційному університету курси з англійської мови IKAO. І це в той час, коли в самому виші є цілий Інститут ІКАО, Інститут міжнародного співробітництва, а також факультет міжнародних відносин, де викладання англійської мови є обов'язковим і успішно здійснюються силами співробітників НАУ.

picture

Примітно, що ТОВ "Укр-Он" було засновано Гашко 11 травня 2017 року, в той час, коли Ісаєнко вже виконував обов'язки ректора.

Договір укладено між компанією помічника Гашко і особисто самим ректором Ісаєнко діяв з 16 вересня 2019 року по 31 серпня поточного року. Також слід уточнити, що згідно з даними з відкритих Реєстрів, ТОВ "Укр-Він" спочатку займалося тим, що надавало послуги з розміщення інформації на сайтах, і тільки після перетворилося в "освітню" фірму. У компанії при цьому немає жодної ліцензії, в тому числі і на ведення будь-якої викладацької / освітньої діяльності .

picture

Сам Гашко, втім, є співвласником ще кількох компаній, одна з яких (ТОВ "ЕНЕРГО-КАПІТАЛ") - багатопрофільне рекламне агентство, паралельно займаються і переробкою сміття, і будівельними роботами, і ремонтами і навіть передачею електроенергії. Нагадаємо, що ректором НАУ Ісаєнко був призначений 13 квітня 2018 року по узгодженню екс-міністра освіти Лідії Гриневич.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися