Вулицю Отто Шмідта у Києві збираються перейменувати: подробиці

У Шевченківському районі українській столиці на Татарці пропонують перейменувати вулицю імені Отто Шмідта на честь загиблого захисника Маріуполя та сержанта полку "Азов" Віталія Харчука

У Шевченківському районі українській столиці на Татарці пропонують перейменувати вулицю імені Отто Шмідта на честь загиблого захисника Маріуполя та сержанта полку "Азов" Віталія Харчука. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка зареєстрована на сайті Київської міської ради.

Відомо, що автор петиції зазначає, що вулицю Отто Шмідта на Татарці названо на честь радянського діяча, який не має жодного відношення до незалежної України.

Він заявив, що загиблий Віталій Харчук народився та виріс на Татарці, тому логічно назватиме вулицю на його честь.

Нагадаємо, що у Києві слід демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну та перейменувати парк, названий на честь цього російського поета. Про це йдеться у відповідній петиції на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Петицію №11062 щодо знесення пам'ятника Пушкіну, розташованому на проспекті Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та зміні назви парку, де він знаходиться, зареєстрував Микола Євтушенко. Автор звернення наголошує на владі на важливості процесу дерусифікації столиці.

"На сьогоднішній день процес декомунізації є одним із основних завдань для відокремлення української культури від мокшанської. Пропоную перейменувати парк на честь Олександра Довженка", - йдеться у петиції.

До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонує саме таку зміну назви столичної зони відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися