У Києві вулицю Маршала Малиновського перейменували на честь полку Азов: подробиці

В Оболонському районі української столиці перейменували вулицю Маршала Малиновського на вул. Героїв полку "Азов"

В Оболонському районі української столиці перейменували вулицю Маршала Малиновського на вулицю Героїв полку "Азов". Про це тало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Раніше вулицю було названо на честь радянського воєначальника маршала Родіона Малиновського — з метою деколонізації через електронне голосування мешканців було обрано нову назву вулиці.

Її перейменували на честь Героїв полку "Азов", який боронив Маріуполь від російських окупантів.

Нагадаємо, що у Києві слід демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну та перейменувати парк, названий на честь цього російського поета. Про це йдеться у відповідній петиції на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Петицію №11062 щодо знесення пам'ятника Пушкіну, розташованому на проспекті Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та зміні назви парку, де він знаходиться, зареєстрував Микола Євтушенко. Автор звернення наголошує на владі на важливості процесу дерусифікації столиці.

"На сьогоднішній день процес декомунізації є одним із основних завдань для відокремлення української культури від мокшанської. Пропоную перейменувати парк на честь Олександра Довженка", - йдеться у петиції.

До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонує саме таку зміну назви столичної зони відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися