У Києві перейменують 44 міські об'єкти: опубліковано список вулиць

В українській столиці планують перейменування 44 міських об'єктів — відповідне рішення ухвалила комісія Київської міської ради

В українській столиці планують перейменування 44 міських об'єктів – відповідне рішення ухвалила комісія Київської міської ради. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київради.

Відомо, що депутати, зокрема, підтримали перейменування Московського провулку, вулиць Карла Маркса, Клари Цеткін, Краснодарської, Майкопської та Жигулівської.

Столиця матиме вулиці на честь Генерала Кульчицького, Левка Лук'яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна, Дмитра Годзенка, Василя Стефаника, Павла Лі та Голди Меєр.

Нагадаємо, що в Оболонському районі української столиці перейменували вулицю Маршала Малиновського на вулицю Героїв полку "Азов". Про це тало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Раніше вулицю було названо на честь радянського воєначальника маршала Родіона Малиновського — з метою деколонізації через електронне голосування мешканців було обрано нову назву вулиці.

Її перейменували на честь Героїв полку "Азов", який боронив Маріуполь від російських окупантів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Правдоруб

5 жовтня 2022, 16:47

Как же вы конченные уже достали со своим переименовыванием!!! Хоть таблички на дома сделайте, каждый год новые переименовывания!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися