Україна має ініціювати повернення росією всіх окупованих територій, які вона забрала у інших країн, – експерт

"Наступний крок з боку України – ініціювання повернення всіх окупованих територій. Всім. Без винятку", - Валентин Гладких

Україна має ініціювати повернення росією окупованих території всім народам і державам, у яких вона їх захопила. Про це заявив політичний експерт Валентин Гладких у себе в Facebook.

За словами Валентина Гладких, всі розмови з росією слід вести після повного перезавантаження політичного режиму в рф, а починати діалог слід з відшкодування збитків. Йдеться не тільки про репарації та реституції - росія має віддати усі території, які протягом кількох століть награбувала у народів, яким не пощастило жити поруч.

"Президент України оголосив нікчемними всі рішення росії щодо приєднання окупованих територій. Наступний крок з боку України – ініціювання повернення всіх окупованих територій. Всім. Без винятку", - пише Гладких.

Валентин Гладких зазначає, що Естонія має повернути собі частину Ленінградської і Псковської областей, Фінляндія - Карельський перешийок і кілька островів у Фінській затоці, Німеччина – Кенігсберг. Китай претендує на землі на схід від Байкалу та свої історичні землі. Також Японія вже дозріла до повернення Курил, Грузія має відновити контроль над Абхазією і Осетією, а Молдова має викинути росіян з Придністров’я.

Політичний експерт згадав і про народи в рф, які бажають мати власну державу. 

"Важливо пам’ятати, що і в самій росії є низка народів, які бажають встановити або відновити власну державність: Ічкерія, Бурятія, Татарстан тощо", - пише Валентин Гладких.

Щодо України, Гладких відзначає, що наразі йдеться виключно про окуповані Луганськ, Донецьк та Крим.  Але слід пам’ятати про українську Кубань. Цілком можливо, в найближчій історичній перспективі це питання знову стане актуальним.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися