У Києві на багатостраждальній річці Почайна з'явиться новий парк

Проєкт нового парку на столичній річці передбачає збереження природного ландшафту

У столиці на річці Почайна вже почали створювати однойменний парк. Про це повідомив "Вечірній Київ", посилаючись на члена Національної спілки краєзнавців України, голови громадського руху "Почайна" Анабеллу Моріну.

Жінка зазначила, що дуже важливо, щоб люди могли вільно і безпечно гуляти вздовж річища річки. Планується, що під Північним мостом парк "Почайна" буде з'єднуватися з парком "Наталка".

"Ми врятували Почайну, повернули її на карти в той самий момент, коли остання ділянка річкового русла намагалися загнати під дорогу. Ми домоглися, що Київрада дала статус парку її берегам, а потім роками воювали за кожен клаптик землі, за справжню історію України. Ми розуміли: будівництво парку життєво необхідно для Почайни! Літописну річку можуть врятувати тільки люди, які її не забудуть, бо бачитимуть її перед собою, знатимуть про її велич", - розповіла Анабелла Морина.

Також проєкт нового парку передбачає зміцнення берегів річки зі збереженням природного ландшафту. Однак уздовж берегів Почайни деякі ділянки залишать недоторканими - щоб там могли жити птиці.

Раніше "Коментарі" розповіли про незвичайний артоб'єкт в парку Шевченка.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися