Підозрілі оголошення на Троєщині: аферисти чистять труби

Шахраї проникають в квартири під виглядом працівників комунальних служб

Останнім часом на Троєщині почали з'являтися підозрілі оголошення. На них пропонують провести чистку сифонів і труб, при цьому зі значними знижками. В Керуючій компанії Деснянського району повідомили, що не розміщували оголошень про чищення каналізації. Як правило, подібні оголошення розвішують шахраї або квартирні злодії, пише "Вечірній Київ".

"Їхнє головне завдання - потрапити в квартири.- Всередині квартири люди спочатку її оцінюють, - розповідає експерт з безпеки Руслан Болгов. - Якщо аферистів двоє, то приміщення можна "відпрацювати" відразу: один відволікає господаря, інший робить "ревізію". Якщо грабувати нічого, то злодії можуть просто постукати по трубах і сказати, що все в порядку".

Тому експерт підкреслює: якщо в квартирі виникають проблеми з каналізацією, потрібно дзвонити в комунальну службу.

"Якщо у вас засмітилася каналізація, в нашому підприємстві є послуга прочищення внутрішньобудинкової мережі. Наш тариф, наприклад, 180 грн, що сплачується в безготівковій формі. Власне, кожен ЖЕУ надає цю послугу", - зазначає головний інженер КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району" Геннадій Синельник.

Про планові роботи мешканців будинку попереджають заздалегідь, разом з часом проведення, контактними телефонами і адресою відповідного ЖЕКу.

Щоб не стати жертвою аферистів і квартирних злодіїв, які діють за такою схемою, необхідно мати контакти свого ЖЕКу або комунальної служби, щоб дізнатися, чи дійсно в будинку відбувається певна профілактика.

Вимагати у людини, який представився співробітником комунальної служби, відповідне посвідчення.

Не зайвим буде також перевірити телефон з оголошення в Інтернеті. Можливо, хтось уже повідомляв про аферистів раніше.

Як повідомляв портал "Коментарі", поліція Києва припинила злочинні дії злодійки, яка приїхала до Києва із Закарпаття. Правоохоронці затримали жінку, яка обікрала пасажира метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися