У Києві на станціях метро можуть встановити нові місця для сидіння: деталі

В українській столиці на станціях київського метрополітену можуть збільшити кількість місць для сидіння

В українській столиці на станціях київського метрополітену можуть збільшити кількість місць для сидіння. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на офіційному сайті Київської міської ради.

За словами автора, необхідно встановити більше лавок для сидіння на платформах станцій підземки. Він наводить як приклад платформу станції метро "Дружби народів", де майже немає крамничок. 

Нагадаємо, що до аршавського метрополітену допоможе київському з модернізацією поїздів. Про це 14 жовтня повідомив телеканал TVN24.pl, посилаючись на мерію Варшави. 

У мерії Варшави зазначили , що Київський метрополітен повністю базується на російських поїздах серії 81 і що "зі зрозумілих причин" у Києві хочуть стати незалежними від постачання з Москви. 

Варшавський метрополітен також використовує такий парк – місто має 22 поїзди серії 81. Хоча вони не ідентичні тим, які використовують у Києві – шлях рейок у Польщі трохи вже, проте самі поїзди дуже схожі. 

Тому представники варшавської компанії заявили про підтримку Києва у постачанні запчастин, а також про допомогу в обміні знаннями та досвідом, необхідними для модернізації українських поїздів. Також до Варшави приїде робоча група із Києва, яка на місці розробить "конкретні рішення".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися