Укргідрометцентр розповів, якою буде майбутня зима в Києві: прогноз

В Українському гідрометцентрі розповіли, якою буде зима в українській столиці

В Українському гідрометцентрі розповіли, якою буде майбутня зима в українській столиці — середня температура повітря підніметься вище за звичну норму. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Укргідрометцентру.

Відомо, що середня температура з грудня по лютого буде на 1-2 градуси вищою за норму, яка фіксувалася в період з 1991 по 2020 роки.

Зазначається, що ймовірність тривалих холодів із мінімальною температурою 25-30 градусів морозу є дуже низькою. Можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли температура коливатиметься від 15 до 26 градусів нижче за нуль.

Синоптики наголосили, що перенесення опалювального сезону на пізніші терміни є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.

Нагадаємо, що у Київській міській державній адміністрації закликали мешканців української столиці не використовувати електричні обігрівачі в піковий годинник споживання енергії. Про це в ефірі національного телемарафону заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00 не варто використовувати електричні прилади. Чиновник закликав мешканців столиці знизити рівень споживання.

Він зазначив, що споживання електрики у Києві потрібно знизити мінімум на 30%, коли кияни споживають менше на 7-8%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Петр Васев

21 жовтня 2022, 10:20

Зима будет длинной и очень морозной. У всех моих котов подшёрсток густой. И жрут как зо пятерых.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися