Відключення світла у Києві: у КМДА заявили, що у столиці не економлять електроенергію

Жителі української столиці не економлять електроенергію, незважаючи на заклики влади знижувати рівень споживання через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі

Жителі української столиці не економлять електроенергію, незважаючи на заклики влади знижувати рівень споживання через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із заяви заступника голови КМДА Петра Пантелєєва в інтерв'ю Економічній правді.

За його словами, у КМДА вирішили розпочати опалювальний сезон, щоб допомогти енергетикам, оскільки незважаючи на прохання економити електроенергію, кияни включають обігрівачі, чим збільшують навантаження на мережу.

Нагадаємо, що в Українському гідрометцентрі розповіли, якою буде зима в українській столиці — середня температура повітря підніметься вище звичної норми. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Укргідрометцентру.

Відомо, що середня температура з грудня по лютого буде на 1-2 градуси вищою за норму, яка фіксувалася в період з 1991 по 2020 роки.

Зазначається, що ймовірність тривалих холодів із мінімальною температурою 25-30 градусів морозу є дуже низькою. Можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли температура коливатиметься від 15 до 26 градусів нижче за нуль.

Синоптики наголосили, що перенесення опалювального сезону на пізніші терміни є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Стас

24 жовтня 2022, 09:21

Вы не заявляйте, а проверьте торговые гиганты. А то народ экономит, а они крутят на всю мощность.

Рид

24 жовтня 2022, 09:19

Просто, те, кто занимается электрикой не очень компетентны в логике. Выключают на долгое время дома с электрическими плитами и на короткое, с газовыми. Понятно, что потребление больше у первых. Но людям нужно успеть приготовить себе еду, потому и создаётся иллюзия, что не экономят. В 90-е было правило, что дома с электроплитами отключаются в последнюю очередь. С газовыми, можно выключать и до 5 часов. Это критично только для работы на удалёнке. Но выключение, как было на Троещине до 6 часов в домах с электроплитами, это слишком. Да, мы готовы терпеть, это нужно! Но думайте, а не тупо сидите в кабинетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися