Буданов оцінив ймовірність нового наступу на Київ із Білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов оцінив можливість нового наступу російських окупантів на українську столицю з території Білорусі

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов оцінив можливість нового наступу російських окупантів на українську столицю з території Білорусі. Про це стало відомо з інтерв'ю воєначальника, яке він дав Українській правді.

За його словами, потенційно загроза з боку Білорусі існує, росіяни перекидають туди певну кількість підрозділів. Він зазначив, що сьогодні немає жодних ознак формування ударних угруповань.

Буданов наголосив, що техніки у Білорусі у росіян недостатньо, а наступу на Київ найближчим часом не буде.

"Чи можна таке зробити теоретично? Можна. Для цього знадобиться десь два чи два з половиною тижні перекидання військ. Цього немає", - сказав Буданов.

Нагадаємо, що у Генеральному штабі Збройних Сил України заявили про загрозу повторного наступу російських окупантів з Білорусі, проте напрямок може бути змінено з того, що було на початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це на брифінгу заявив представник Генштабу Олексій Громов.

За його словами, загроза наступу росіян на північному фронті зростає, напрямки атаки можуть бути зміщені на західні області України для того, щоб перерізати постачання озброєнь та техніки від союзників.

Зараз у Білорусі розгортають авіацію та інші підрозділи окупантів, також у РБ проводять приховану мобілізацію. Генерал зазначив, що Україна реагує, стежить за ситуацією та вживає заходів для прикриття кордонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися