Опалення в Києві може пропадати на дні і навіть тижні — КМДА

Опалення в українській столиці взимку можуть відключати на дні та навіть тижні після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

Опалення в українській столиці взимку можуть відключати на дні та навіть тижні після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із коментаря заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелєєва, який він дав в інтерв'ю Економічній правді.

За його словами, ймовірність подібних відключень опалення існує через загрозу ударів по об'єктах інфраструктури. Він зазначив, що це не пов'язано з дефіцитом газу чи технологічними питаннями.

Чиновник сказав, що мережа централізованого опалення може вийти з ладу після ударів ракет та безпілотників — водночас він очікує, що температура у квартирах буде на рівні 18 градусів.

Нагадаємо, що в Українському гідрометцентрі розповіли, якою буде зима в українській столиці — середня температура повітря підніметься вище звичної норми. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Укргідрометцентру.

Відомо, що середня температура з грудня по лютого буде на 1-2 градуси вищою за норму, яка фіксувалася в період з 1991 по 2020 роки. Зазначається, що ймовірність тривалих холодів із мінімальною температурою 25-30 градусів морозу є дуже низькою. Можливі короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб, коли температура коливатиметься від 15 до 26 градусів нижче за нуль. Синоптики наголосили, що перенесення опалювального сезону на пізніші терміни є обґрунтованим та підтверджується метеорологічними розрахунками.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися