Відключення світла у Києві: магазини та ресторани можуть обмежувати

В українській столиці можуть обмежувати електропостачання магазинів та ресторанів через аварійні відключення світла після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В українській столиці можуть обмежувати електропостачання магазинів та ресторанів через аварійні відключення світла після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із відповідної петиції на сайті Київської міської ради.

Автор петиції зазначає, що у той час як громадяни намагаються економити споживання світла, то громадське харчування та магазини даремно витрачають зайву електроенергію.

“Ресторани включають не лише підсвічування вивісок, а й додаткове освітлення фасадів або порожніх терас, яке не потрібне. Також магазини залишають на ніч включеним світло у залах та вітринах. Пропоную обмежити споживання електроенергії для бізнесів, а саме: запровадження чіткого списку того, що можна підсвічувати як одну вивіску та освітлення залу; включення фасадного освітлення та освітлення залу лише за необхідності (коли починає темніти); вимкнення всього освітлення, включаючи вивіски після закриття магазину, або закладу харчування; заміна у ресторанах та магазинах ламп розжарювання LED або діодними лампами”, – йдеться у петиції.

Нагадаємо, що до комунального підприємства "Київводоканал" не прийматиме клієнтів під час аварійних відключень світла в українській столиці після ударів окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого прес-службою підприємства.

Відомо, що центри обслуговування водоканалу не прийматимуть клієнтів під час відключення електроенергії — мешканців Києва закликали планувати візити до ЦО з урахуванням графіка відключень світла, який надає компанія ДТЕК.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися