Перевулок у Києві перейменували на честь античного міста

У столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами

Провулок Холмогорський у Києві перейменували на Ольвійський. Про це повідомляє Київська міська рада.

У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити провулок Холмогорський до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з рф або її сателітами. Провулок мав назву на честь російського села Холмогори.

Шляхом електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву провулку. 5 663 голоси набрала пропозиція щодо перейменування – Ольвійський. Нова назва запропонована на честь античного міста на Чорноморському узбережжі – Ольвія (тепер Миколаївська область).

Депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування провулка Холмогорського на Ольвійський.

"Це вшанування пам‘яті полеглих і вдячність живим героям", - Палатний на відкритті вулиці Героїв полку "Азов". Сьогодні урочисто відкрито першу табличку на вулиці Героїв полку "Азов" (стара назва – Маршала Малиновського). На відкритті були присутні самі герої - азовці, які захищали Маріуполь та пройшли всі жахіття полону.

"Я подякував кожному з них за надлюдський подвиг, який вони робили і роблять заради існування нашої держави і нашого майбутнього. Пишаємося вами! Україна точно переможе з такими героями!" - зазначив Палатний.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василий

26 жовтня 2022, 19:11

гнать в шею самозванцев Кличко и Зеленского, выкинуть этот мусор за черту города и страны....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися