Відключення світла у Києві: кожен другий будинок може сидіти у темряві

В українській столиці кожен другий будинок може залишитись без електропостачання після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В українській столиці кожен другий будинок може залишитись без електропостачання після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою енергетичної компанії ДПЕК.

Енергетики заявляють, що інфраструктура зазнала серйозних руйнувань, а тому різке погіршення ситуації з енергопостачанням — дефіцит світла може становити 30%.

У звичайному режимі споживання всіх абонентів столиці становить 1000-1200 мегават, а зараз - 600-800 МВт. За такої пропускної спроможності кожен другий будинок може залишитися без світла.

Нагадаємо, що в Офісі Президента України пообіцяли публікувати нові та "зрозуміліші" графіки віялових відключень електроенергії. Про це стало відомо із коментаря, який дав журналістам заступник голови ВП Кирило Тимошенко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, влада працює над тим, щоб удосконалити графік відключень світла — подібні графіки мають стати більш зрозумілими для громадян і створювати якнайменше дискомфорту.

Чиновник зазначив, що особлива увага приділяється потребам критичної інфраструктури та оборони країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися