У Київському зоопарку розпочалась підготовка до зими: як харчуватимуться тваринки

Підготовка до зими – це не тільки утеплення приміщень, а і зміни у раціоні тварин зоопарку

У Київському зоопарку розпочалась підготовка до зими. Про це повідомляє "Київський зоопарк".

Підготовка до зими – це не тільки утеплення приміщень, а і зміни у раціоні тварин зоопарку:

- порції кормів збільшено на 10-15 %; 

- заміна сезонної зеленої маси на сушене різнотрав’я, сухофрукти,  ягідно-плодове варення, компоти, заморожені овочі та фрукти;

- збільшення вітамінно-мінеральних добавок.

"Ведмеді перед зимовим сном нагулюють жирок на медку та горішках, моркві та гарбузах, рибі та м’ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати у затишних тепленьких домівках п’ють компоти та чай з лимончиком, ласують печеними гарбузами, горішками і сухофруктами. Птахи жваво налітають на мішанку з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, смакують овочевими дарами осені та вітамінними гранульованими кормами. А справжні "гурмани" приправляють свої страви соляним лизунцем", - розповідає "Київський зоопарк".

Також цьогоріч у зоопарку запроваджено нові підходи у роботі. Тепер кожен відділ на власних городах, теплицях і садах вирощує свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди.

У деокупованому зоопарку на Київщині народилося жирафеня. Парк розваг "XII Місяців", що був навесні цього року під російською окупацією, повернувся до більш-менш звичного життя. Напередодні у ньому з'явився новий мешканець – маленьке  жирафеня.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися