У Київському зоопарку розпочалась підготовка до зими: як харчуватимуться тваринки
Підготовка до зими – це не тільки утеплення приміщень, а і зміни у раціоні тварин зоопарку
У Київському зоопарку розпочалась підготовка до зими. Про це повідомляє "Київський зоопарк".
Підготовка до зими – це не тільки утеплення приміщень, а і зміни у раціоні тварин зоопарку:
- порції кормів збільшено на 10-15 %;
- заміна сезонної зеленої маси на сушене різнотрав’я, сухофрукти, ягідно-плодове варення, компоти, заморожені овочі та фрукти;
- збільшення вітамінно-мінеральних добавок.
"Ведмеді перед зимовим сном нагулюють жирок на медку та горішках, моркві та гарбузах, рибі та м’ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати у затишних тепленьких домівках п’ють компоти та чай з лимончиком, ласують печеними гарбузами, горішками і сухофруктами. Птахи жваво налітають на мішанку з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, смакують овочевими дарами осені та вітамінними гранульованими кормами. А справжні "гурмани" приправляють свої страви соляним лизунцем", - розповідає "Київський зоопарк".
Також цьогоріч у зоопарку запроваджено нові підходи у роботі. Тепер кожен відділ на власних городах, теплицях і садах вирощує свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди.