Під Києвом закриють найбільший сміттєвий полігон

Сміттєвий полігон в селі Подгоци існує більше 30 років

Найбільшу українську звалище "Полігон №5" закриють для модернізації. Про це заявили в Київській міській державній адміністрації, передає "Вгороде".

Полігон знаходиться в селі Підгірці, і йому вже більше 30 років. За час роботи на смітник вивезли понад 450 тисяч тонн відходів. Щоб мінімізувати негативний вплив звалища на екологію, на полігоні мають намір впровадити нові технології. Документ про закриття полігону мер столиці вже підписав, а проект рекультивації пройшов державну експертизу.

В даний момент закуповують обладнання, необхідне для модернізації звалища. Незабаром людей збираються повідомити про плани міської влади щодо модернізації звалища.

Відзначається, що вдосконалення полігону вирішили провести не тільки заради екології, а й для того, щоб запобігти можливим аварії.

Зараз розробляють і альтернативу полігону. На даний момент вже є план з управління відходами. Він передбачає будівництво сучасних природних підприємств, які не будуть шкодити довкіллю і здоров'ю людей.

Як повідомляв портал "Коментарі", Столиця України перебуває на 33 місці в світовому рейтингу міст за рівнем забруднення повітря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися