У столиці пропонують назвати вулицю на честь "Привида Києва"

Легендарний командир загинув у бою з окупантами

Владі столиці пропонують перейменувати одну з вулиць на честь легендарного льотчика та командира "Привидів Києва". Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, передають "Коментарі".

Автор петиції №11396 Денис Гордєєв зареєстрував звернення до столичної влади щодо перейменування вулиці Ентузіастів на честь льотчика Михайла Матюшенко.

"Вулиця Ентузіастів на Русанівці — один із радянських маркерів на мапі Києва. Ця назва походить від традиції, започаткованої радянським наркомом Анатолієм Луначарським — називати вулиці на честь революціонерів, що "з ентузіазмом" відправлялись у заслання, призначене царським режимом", — йдеться в петиції.

Цю вулицю у Києві автор звернення пропонує перейменувати на честь полковника командувача 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, льотчики якої стали прообразом "Привида Києва".

"Матюшенко у віці 61 року повернувся до ЗСУ, аби передавати свій досвід молодим пілотам, а також самостійно виконувати бойові завдання. Полковник Матюшенко загинув 26 червня 2022 року у повітряному бою з російськими окупантами над островом Зміїний", — пояснив автор петиції свою ініціативу.

Петиція №11396 зареєстрована на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації 26 жовтня та на момент публікації новини зібрала 11% необхідних для розгляду мером Києва голосів. Збір підписів триватиме ще майже два місяці, якщо раніше це звернення не набере шість тисяч голосів для розгляду мером Києва Віталієм Кличком.

Читайте також, що у столиці до Дня авіації на Подолі створили патріотичний мурал "Привид Києва".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися