На Київщині відкрили ще одне модульне містечко (ФОТО)

Як та де облаштували тимчасове житло для переселенців

У Київській області відкрили ще одне модульне містечко для людей, які втратили житло під час бойових дій та повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передають "Коментарі".

За його словами, чергове модульне містечко відкрили співпраці з польським урядом у Василькові. Тут 352 людини матимуть дах над головою.

"Тут тимчасово житимуть внутрішньо переміщені особи, а також мешканці багатоквартирного будинку у Василькові, що був зруйнований авіаударом. У містечку створені всі зручності, щоб називати це місце хоч і тимчасовою, але домівкою", — заявив Чернишов.

Загалом в рамках співпраці з колегами з Польщі було відкрито та заселено одинадцять модульних містечок, додав міністр.

Васильківський міський голова Наталія Баласинович назвала відкриття модульного містечка святом.

"Це свято, в першу чергу, для людей, які пережили страхіття ворожих обстрілів, руйнування своїх будинків, довготривале перебування в підвалах, погребах без світла, їжі, води", — заявила Баласинович.

Мер Василькова зазначила, що тимчасове житло у модульному містечку отримали родини, які знайшли прихисток у Васильківській громаді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Гостомелі вирішили перенести модульні будиночки з військового містечка "в безпечне місце". Для нового спорудження тимчасового житла обрали територію по вулиці Мирна за будинком №15. Локація розташована неподалік Бучанського центрального парку. В Гостомельській військовій адміністрації вважають цю земельну ділянку комунальної власності найбільш придатною для зведення модульного містечка. Тут є всі необхідні комунікації, що дозволить значно скоротити час на монтажі.

Читайте також, як у Броварах облаштовують тимчасове житло для переселенців у модульному містечку.

Читайте также