На Київщині виявили двох осіб з телефонами, повними компромату

Двох осіб з телефонами, повними підозрілих записів, виявили прикордонники на Київщині

На Київщині прикордонники виявили двох чоловіків, у телефонах яких містилися компроментуючі матеріали. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Громадяни прямували до столиці.

У громадянина України 1988 року народження, уродженця Луганської області, прикордонники виявили інформацію російської пропаганди, листування антиукраїнської спрямованості з особами, які проживають на тимчасово окупованій території. Також правоохоронці встановили, що чоловік знайомий з одним із бойовиків так званої чвк “вагнер”.

В іншого громадянина, 1950 року народження, уродженця Донецька прикордонники виявили російські рублі, записи розмов з правоохоронними органами рф та так званої днр, мобільні номери осіб, які тимчасово проживають на окупованих територіях та номери російських абонентів. Також прикордонники встановили, що чоловік наприкінці липня цього року їздив на територію рф, а в жовтні повернувся.

Для подальших правових дій громадян передали компетентним органам.

У Києві СБУ викрила викладачку, що поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони РФ та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР". Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України, - пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися