Скласти точні графіки відключення світла у Києві неможливо — ДТЕК

Через масовані удари російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури в українській столиці неможливо скласти точні графіки відключення електроенергії

Через масовані удари російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури в українській столиці неможливо скласти точні графіки відключення електроенергії. Про це стало відомо із коментаря, який дав виконавчий директор компанії ДПЕК Дмитро Сахарчук.

За його словами, деякі будинки в Києві можуть сидіти без світла цілий день, тривалість відключень залежить від відсутності нових обстрілів та швидкості відновлення інфраструктури.

Він зазначив, що зараз неможливо передбачити графіки відключення світла, як це було до великої війни — якщо будуть значні пошкодження, то відключення можуть тривати понад шість годин.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про те, як західні союзники допомагають країні відновлювати енергетичну систему після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі.

За його словами, партнери допомагають Україні відновлювати енергосистему, щоб мешканці мали світло, воду та опалення. Він зазначив, що вже 12 країн допомагають відновлювати інфраструктуру.

Йдеться про Ізраїль, Іспанію, Італію, Литву, Німеччину, Північну Македонію, Польщу, Південну Корею, Словаччину, Словенію, Фінляндію та Францію. Україна отримала 954 одиниці різного енергетичного обладнання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися