Повторний наступ з Білорусі можливий у 2023 році — генерал ЗСУ

Повторний наступ російських окупантів з території Білорусі можливий у 2023 році

Повторний наступ російських окупантів з території Білорусі можливий у 2023 році. Про це стало відомо із статті, яку написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони генерал-лейтенант Михайло Забродський для видання Укрінформ.

За його словами, повністю виключити стратегічну загрозу наземного вторгнення з Білорусі неможливо, особливо через домовленості та неоднозначні заяви диктатора Олександра Лукашенка.

Він зазначив, що ймовірність появи ще одного фронту довжиною до тисячі кілометрів продовжує стати серйозним викликом для України.

Нагадаємо, що нещодавно начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов оцінив ймовірність нового наступу російських окупантів на українську столицю з території Білорусі. Про це стало відомо з інтерв'ю воєначальника, яке він дав Українській правді.

За його словами, потенційно загроза з боку Білорусі існує, росіяни перекидають туди певну кількість підрозділів. Він зазначив, що сьогодні немає жодних ознак формування ударних угруповань.

Буданов наголосив, що техніки у Білорусі у росіян недостатньо, а наступу на Київ найближчим часом не буде.

"Чи можна таке зробити теоретично? Можна. Для цього знадобиться десь два чи два з половиною тижні перекидання військ. Цього немає", - сказав Буданов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися