Відключення світла на Київщині можуть тривати до двох тижнів. Це найгірший сценарій — ОВА

Через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів

Через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів — це найгірший сценарій розвитку подій, які розглядають влада. Про це повідомив голова Київської ОВ Олексій Кулеба в інтерв'ю Hromadske.

За його словами, все залежатиме від того, які ушкодження буде завдано інфраструктурі. Він зазначив, що якщо будуть настільки серйозні пошкодження, які вимагатимуть відновлення протягом двох тижнів, то доведеться протриматися два тижні.

"Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти більше часу або навпаки менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови поразки. Тобто реальна загроза, що ми на строк до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємось до цього", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, що через масовані удари російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури в українській столиці неможливо скласти точні графіки відключення електроенергії. Про це стало відомо із коментаря, який дав виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарчук.

За його словами, деякі будинки в Києві можуть сидіти без світла цілий день, тривалість відключень залежить від відсутності нових обстрілів та швидкості відновлення інфраструктури.

Він зазначив, що зараз неможливо передбачити графіки відключення світла, як це було до великої війни — якщо будуть значні пошкодження, то відключення можуть тривати понад шість годин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися