Відключення світла у Києві: у ДТЕК пояснили, якими бувають графіки

В енергетичній компанії ДТЕК пояснили, якими бувають графіки відключення електроенергії, а також чому плани стабілізації часто порушуються.

В енергетичній компанії ДПЕК пояснили, якими бувають графіки відключення електроенергії, а також чому плани стабілізації часто порушуються. Про це стало відомо із коментаря, який дав виконавчий директор компанії Дмитро Сахарчук.

За його словами, є стабілізаційні відключення світла для зменшення навантаження на енергетичну систему, а також аварійні, залежно від дефіциту потужностей.

Він зазначив, що вимикати світло намагаються не більше ніж на чотири години. Сахарчук наголосив, що у разі аварійних навантажень енергетики не можуть відключати світло за планом.

Нагадаємо, що через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів — це найгірший сценарій розвитку подій, які розглядають влада. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба в інтерв'ю Hromadske.

За його словами, все залежатиме від того, які ушкодження буде завдано інфраструктурі. Він зазначив, що якщо будуть настільки серйозні пошкодження, які вимагатимуть відновлення протягом двох тижнів, то доведеться протриматися два тижні.

"Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти більше часу або навпаки менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови поразки. Тобто реальна загроза, що ми на строк до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємось до цього", - сказав Кулеба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися