У Києві перейменували вулицю Клари Цеткін: якою буде нова назва

В Оболонському районі українській столиці перейменували вулицю імені комуністки Клари Цеткін — тепер вона носитиме ім'я Дніпрової Чайки

В Оболонському районі українській столиці перейменували вулицю імені комуністки Клари Цеткін — тепер вона носитиме ім'я Дніпрової Чайки. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Відомо, що у травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Клари Цеткін до списку міських об'єктів, назви яких пов'язані із РФ або її сателітами.

Вулиця Клари Цеткін була названа на честь діячки німецького та міжнародного комуністичного робітничого руху Клари Цеткін.

Наголошується, що для деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 7723 голоси, набрала пропозиція – Дніпрової Чайки. Нова назва запропонована на честь української письменниці Дніпрової Чайки (справжнє ім'я Людмила Олексіївна Василевська-Березіна).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування вулиці Клари Цеткін на Дніпрову Чайку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися