Посли G7 запевнили, що допомога Україні не зменшиться, - голова СБУ Малюк

Міжнародні партнери України підтримують зміни, які відбулися в роботі СБУ

Країни G7 не будуть зменшувати рівень підтримки України у війні проти росії. Про це йшла мова під час зустрічі послів G7 із керівником СБУ Василем Малюком.

Як повідомляється, міжнародні партнери України підтримують зміни, які відбулися в роботі СБУ за останній час – зокрема, посилення контррозвідки. Окрім того, вони розуміють, що реформа Служби безпеки має обов’язково враховувати досвід війни з рф. 

"Наші країни продовжуватимуть підтримувати Україну у боротьбі з російською збройною агресією. Також ми відкриті до подальших дискусій в питанні підтримки впровадження реформ в Україні, у тому числі пов’язаних із законодавчими ініціативами щодо посилення спроможностей СБУ", - наголосила посол Німеччини Анка Фельднузен.

За словами очільника СБУ Василя Малюка, наразі повністю переформатована контррозвідка Служби за для максимально ефективного виконання бойових завдань на лінії фронту. При цьому, співробітники СБУ працюють не тільки у найбільш гарячих точках війни, а й на деокупованих територіях і в тилу.

"Ми прагнемо створити правильну, боєздатну контррозвідувальну модель. Реформа має знайти той баланс, коли наш функціонал буде відповідати загрозам. Щоб з одного боку допомогти Службі модернізуватися, а з іншого – враховувати реалії війни та сусідство з країною-терористом", – зазначив Василь Малюк.

Також Малюк повідомив про зміни у підходах до роботи та самоочищення Служби від "кротів" і зрадників, які працювали на спецслужби рф.

На зустрічі у Києві G-7 представляли посли Анка Фельдгузен (Німеччина), Мелінда Сіммонс (Велика Британія), Етьєн де Понсен (Франція), П'єр Франческо Дзадзо (Італія), Кунінорі Мацуда (Японія), а також повірені у справах послів Ешлі Малруні (Кана) та Крістофер Сміт (США).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися