Відключення світла у Києві: Зеленський назвав причину ударів РФ по енергетиці

Президент України Володимир Зеленський розповів, чому російські окупанти обстрілюють критичну інфраструктуру української столиці та інших міст

Президент України Володимир Зеленський розповів, чому російські окупанти обстрілюють критичну інфраструктуру української столиці та інших міст. Про це стало відомо із вечірнього звернення глави держави, яке було опубліковано 3 листопада.

За його словами, удари противника по енергетиці свідчать, що РФ відчуває свою слабкість і не може перемогти Україну на полі бою, а тому намагається зламати народ.

Він зазначив, що обстріли інфраструктури мають, на думку окупантів, принизити українців та вдарити по духу народу. Зеленський висловив віру, що РФ це не вдасться.

Нагадаємо, що через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі відключення світла на території Київської області можуть тривати до двох тижнів — це найгірший сценарій розвитку подій, які розглядають влада. Про це повідомив голова Київської ОВ Олексій Кулеба в інтерв'ю Hromadske.

За його словами, все залежатиме від того, які ушкодження буде завдано інфраструктурі.

Він зазначив, що якщо будуть настільки серйозні пошкодження, які вимагатимуть відновлення протягом двох тижнів, то доведеться протриматися два тижні.

"Якщо будуть інші пошкодження, то процес ремонту може зайняти більше часу або навпаки менше. На жаль, у нас такий ворог, що важко передбачити умови поразки. Тобто реальна загроза, що ми на строк до двох тижнів можемо опинитися без світла. І ми вже готуємось до цього", - сказав Кулеба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися