Відключення світла у Києві: у Yasno закликали готуватися до форс-мажору

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno закликали готуватися до форс-мажору з відключеннями електроенергії через наслідки ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В енергетичній компанії-постачальнику Yasno закликали готуватися до форс-мажору з відключеннями електроенергії через наслідки ракетних ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це заявив генеральний директор компанії Сергій Коваленко.

За його словами, за прогнозами Укренерго, у понеділок в енергомережі Києва буде дефіцит на 32% більший, ніж закладений у графіки, тому доведеться вдаватися до екстрених відключень.

"Це дуже багато, і це форс-мажор. Тому доведеться вдаватися до екстрених відключень. Це означає, що у такому разі графіки не працюють", - сказав Коваленко.

Він закликав киян підготуватись, обмеження можуть запроваджуватися вранці.

“Звичайно, розумію, що складно щось планувати, коли ситуація постійно змінюється. Але потрібно запроваджувати екстрені відключення, щоб не нашкодити мережам ще більше”, - заявив він.

Нагадаємо, що у київському метрополітені почалися часткові відключення електроенергії через удари російських окупантів по критичній інфраструктурі — причиною стала необхідність економії. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Віталій Осьмак.

За його словами, окрім економії електроенергії у підземці також було зменшено інтервал руху поїздів, проте метро працюватиме навіть в умовах віялових відключень світла у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися