У Києві очікуються масштабні відключення світла: де дізнатися адреси

В українській столиці та на території Київської області 8 листопада очікуються планові відключення електроенергії за низкою адрес

В українській столиці та на території Київської області 8 листопада очікуються планові відключення електроенергії за низкою адрес. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою національної енергетичної компанії "Укренерго".

Відомо, що панів графіки будуть застосовуватись у Києві та Київській області, запровадження аварійних графіків поки що не передбачається.

Обмеження електроенергії необхідні зменшення навантаження на електромережі, забезпечити стабільне балансування енергетичних систем та уникнути аварій. Енергетики закликали громадян економити споживання в піковий годинник.

Детальний список адрес відключень можна дізнатися на сайті енергетичної компанії ДТЕК.

Нагадаємо, що в енергетичній компанії-постачальнику Yasno пояснили, чому у деяких новобудовах української столиці не відключають електроенергію. Про це стало відомо із заяви генерального директора компанії Сергія Коваленка.

За його словами, кияни скаржаться, що не можуть знайти деякі адреси новобудов у графіку, світло відключають хаотично та надовго. Це тому, що за документами ці будинки й досі будмайданчики. Для будмайданчиків графік відключень жорсткіший, тому що вони є промоб'єктами.

Він зазначив, що коли девелопери починають будувати будинок, вони підключають його до електромережі як будмайданчик. Після завершення будівництва його мають підключити до постійної схеми живлення. Власники квартир мають укласти договори з оператором системи розподілу, і лише після цього – із YASNO. Але деякі компанії нехтують цим кроком.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


володимир

8 листопада 2022, 08:17

ваш сайт порушує норму закону про те, що україномовна версія має бути першою за замовчуванням

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися