Годував ворогів під час окупації Київщини: СБУ викрила фермера-колаборанта (ФОТО)

На початку вторгнення фермер-зрадник одним із перших підтримав загарбників

СБУ викрила фермера-колаборанта, який годував росіян під час окупації Київщини. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисником виявився фермер Поліської територіальної громади Вишгородського району. На початку вторгнення він одним із перших підтримав загарбників, які захопили населені пункти на Київщині.

Зрадник постачав окупантам оптові партії продтоварів зі своєї тваринницької ферми. Для транспортування продукції "конфіскував" в односельчанина вантажівку, погрожуючи "заявити" на того до окупаційної адміністрації. Він примусово забирав у селян акумулятори, водонасосні станції, генератори, бензопили та інше господарське обладнання і передавав рашистам.

Після втечі окупантів зловмисник залишився в одному із селищ і сподівався уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність і повідомили про підозру.

У Києві СБУ викрила викладачку, що поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони РФ та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР". Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України. Про це повідомляють "Коментарі".

В СБУ дізналися, хто наводив ракетні удари по Києву (ФОТО). СБУ встановили особу та зібрали вичерпну доказову базу на чоловіка, який постачав військам РФ координати для ракетних ударів по Києву. Про це повідомила Служба безпеки України у Telegram, передають "Коментарі".

Джерело: https://t.me/SBUkr/5668


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися