У Києві законсервують телецентр на Дорогожичах: подробиці

У Шевченківському районі української столиці законсервують знаменитий телецентр "Олівець" на станції метро "Дорогожичі"

У Шевченківському районі української столиці законсервують знаменитий телецентр "Олівець" на станції метро "Дорогожичі". Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікувало Суспільне.

Як розповів член правління ТРК Родіон Кочубей, з початку повномасштабного вторгнення працівники "Громадського" у "Олівці" не працювали, а перейшли до інших локацій та офісів.

Нині частина людей працює в історичній будівлі на Хрещатику – у Будинку звукозапису, частина – дистанційно.

"Консервація приміщення означає підготовку будівлі для мінімізації енерговитрат. "Олівець" має автономне опалення. На сьогоднішній день ми виходимо з мінімальних обсягів споживання газу, які є необхідними для збереження функціонування комунікацій будівлі. Температурний режим буде лише на рівні 7-10 градусів. Працювати за таких умов неможливо", – пояснив менеджер.

Щороку на обслуговування та утримання "Олівця" йде понад 100 млн. гривень, що включає комунальні витрати, податок на землю, витрати на персонал.

Будівлю Київського телецентру збудували у 1983-1992 роках за проектом архітектора Олександра Комаровського (спільно з колегами Сафроновим, Зібіним, Гаврилиним та Мельничуком).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися