Відключення світла у Києві знизилися: у Yasno розкрили статистику

В українській столиці поступово почалося зниження кількості клієнтів, які підпадають під планові відключення електроенергії після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В українській столиці поступово почалося зниження кількості клієнтів, які підпадають під планові відключення електроенергії після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко.

За його словами, 10 листопада від електроенергії відключали 746,4 тис. домогосподарств, що на 16,1% менше, ніж у середу.

"У столиці в рамках стабілізаційних відключень без світла було 746 393 домогосподарств. Система стабільна - жодних екстрених відключень не застосовувалося", - заявив Коваленко.

У середу, за його інформацією, як повідомлялося, було відключено майже 891 тис. споживачів, вдень раніше 904 тисячі споживачів.

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про те, яким буде план дій, якщо Київ повністю залишиться без світла, опалення та води внаслідок ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це в інтерв'ю журналу Forbes розповів член наглядової ради компанії Юрій Бойко.

За його словами, органи місцевої влади ще влітку отримали доручення від уряду організувати масові місця обігріву, де люди, у разі чого, зможуть зарядити гаджети, поїсти та зігрітися.

Інший варіант – це виїхати за місто чи в інші регіони. Він зазначив, що з технічного погляду передумов для тривалого знеструмлення Києва сьогодні немає, проте обстріли можуть посилюватися і наслідки прогнозувати важко.

Читайте также