У Києві та Київській області різко зміниться погода

Який прогноз дали синоптики

У Києві та Київській області прогнозують значне погіршення погоди. Про це попередили в Укргідрометцентрі, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, у Київській області в суботу, 12 листопада, опадів не буде. Погода буде хмарною з проясненнями. Вранці в регіоні місцями буде сильний туман з видимістю від 200 до 500 метрів. Вітер західний зі швидкістю від п’яти до десяти метрів на секунду. Середня температура по Київській області в суботній день становитиме від восьми до тринадцяти градусів тепла, у Києві — від одинадцяти до тринадцяти градусів тепла.

Однак така тепла для листопада погода не лише у Києві та області, а й по всій території України протримається недовго, попередила синоптик Наталка Діденко. За її словами, погода різко погіршиться вже з наступного тижня. Субота та неділя, 12 та 13 листопада, будуть з переважно теплою осінньою погодою без опадів через антициклон "Чарли" (Charly).

"У Києві впродовж суботи-неділі також вітер очікується поривчастим. Проте опадів не передбачається ані в суботу, ані в неділю. Температура повітря в столиці ще побуде досить високою, вдень близько +10+12 градусів", — зазначила Діденко.

Вже з понеділка та вівторка в Україну заходить повітря з нижчими градусами та синоптики прогнозують похолодання.

Нагадаємо, у Києві до надважкої зими в умовах воєнного стану готується Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України. В закладі закликали усіх небайдужих допомогти у збереженні рідкісних рослин та оголосили про збір коштів на пелети для опалення оранжерей взимку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися