Київ залишили в "помаранчевій" зоні

МОЗ вирішило залишити карантинні обмеження "помаранчевої" зони

Столиця України з 19 жовтня продовжить перебувати в "помаранчевій" епідеміологічній зоні карантину.

Відповідне рішення 15 жовтня ухвалили в Міністерстві охорони здоров'я під час перерозподілу зон на території країни. Про це повідомляє прес-служба відомства.

З понеділка наступного тижня у всіх областях України, крім Кіровоградської, будуть діяти обмеження. Такі заходи прийняли через перевищення порога базового рівня захворювання, 40 тис. На 100 тис. Чоловік.

Слід зазначити, що значно розширили "червону" зону. Замість 2 міст, як зараз, в неї увійдуть відразу 9 обласних центрів. Найжорсткіші заходи обмежень торкнуться Івано-Франківська, Полтави, Сєвєродонецька, Сум, Тернополя, Харкова, Хмельницького, Чернівців та Чернігова. Всього в "червону" зону увійдуть 68 адміністративних одиниць.

Як повідомляв портал "Коментарі", в "помаранчевій" зоні заборонена діяльність об'єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участю не більше 100 чоловік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися