В "Укренерго" розповіли, чому у Києві стали частіше відключати світло

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чому в українській столиці стали частіше відключати електроенергію останнім часом

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чому в українській столиці стали частіше відключати електроенергію останнім часом. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, російські окупанти серйозно пошкодили один із ключових енергетичних об'єктів — це вплинуло на харчування низки областей, зокрема Києва та Київської області, де застосовують планові, а іноді й аварійні відключення.

Він зазначив, що планові відключення триватимуть у Києві та області, доки відновлюватиметься можливість передачі електроенергії з інших регіонів.

Нагадаємо, що у національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли про те, яким буде план дій, якщо Київ повністю залишиться без світла, опалення та води внаслідок ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це в інтерв'ю журналу Forbes розповів член наглядової ради компанії Юрій Бойко.

За його словами, органи місцевої влади ще влітку отримали доручення від уряду організувати масові місця обігріву, де люди, у разі чого, зможуть зарядити гаджети, поїсти та зігрітися.

Інший варіант – це виїхати за місто чи в інші регіони. Він зазначив, що з технічного погляду передумов для тривалого знеструмлення Києва сьогодні немає, проте обстріли можуть посилюватися і наслідки прогнозувати важко.

Читайте также