Оборона Києва: Залужний заявив про підготовку до вторгнення з Білорусі

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний розповів про підготовку до можливого вторгнення окупантів із території Білорусі

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний розповів про підготовку до можливого вторгнення окупантів із території Білорусі. Про це стало відомо з повідомлення, яке він опублікував за підсумками телефонної розмови з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

За його словами, Сили оборони України уважно відстежують дії окупантів на державному кордоні з Білоруссю. Також ЗСУ будують надійний щит для захисту та оборони української землі з північного спрямування.

Нагадаємо, що повторний наступ російських окупантів з території Білорусі можливий у 2023 році. Про це стало відомо із статті, яку написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань безпеки та оборони генерал-лейтенант Михайло Забродський для видання Укрінформ.

За його словами, повністю виключити стратегічну загрозу наземного вторгнення з Білорусі неможливо, особливо через домовленості та неоднозначні заяви диктатора Олександра Лукашенка.

Він зазначив, що ймовірність появи ще одного фронту довжиною до тисячі кілометрів продовжує стати серйозним викликом для України.

Джерело: https://t.me/CinCAFU/311


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися